Városunk hírei

Álláspályázat

Vésztő Város Önkormányzata

a kulturális intézményekben foglalkoztatottak munkaköreiről és foglalkoztatási követelményeiről, az intézményvezetői pályázat lefolytatásának rendjéről, valamint egyes kulturális tárgyú rendeletek módosításáról szóló 39/2020. (X.30.) EMMI rendelet alapján

pályázatot hirdet munkaviszony (MT) keretében a

Sinka István Művelődési Központ, Népfőiskola és Városi Könyvtár

Intézményvezető (igazgató)

munkakör betöltésére.

Tevékenységi kör (ellátandó feladatok): Az igazgató az intézmény egyszemélyi felelős vezetője, aki felelős a jogszabályokban, a helyi közművelődési rendeletben, az intézmény alapító okiratában és a szervezeti és működési szabályzatban meghatározottak betartásáért, az intézmény szakszerű és törvényes működéséért, az ésszerű és takarékos gazdálkodásért. Feladata a könyvtári, népfőiskolai és közművelődési tevékenységek összefogása, tovább fejlesztése. Az intézmény tevékenységi körébe tartozó feladatok vezetői szintű irányítása, a munkáltatói jogkör gyakorlása. Együttműködik a fenntartó önkormányzat illetékes szervezeti egységeivel, a település intézményeivel, a kulturális tevékenységet végző civil szervezetekkel, egyházakkal. Szervezi a városi rendezvényeket, kulturális programokat, előadásokat, támogatja az ismeretszerző, az amatőr alkotó, művelődő közösségek tevékenységét.

Betöltendő állás jogviszonya: Munkaviszony (MT)

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre 5 évre, 2023. szeptember 1. napjától 2028. augusztus 31. napjáig szól.

A munkavégzés helye:

Békés megye, 5530 Vésztő, Kossuth Lajos u. 43-47.

Illetmény és juttatások: Az illetmény és az egyéb juttatások meghatározására a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény az irányadó.

Pályázati feltételek:

Jogállásból fakadó jogszabályi követelmények:

  • Magyar állampolgárság;
  • Büntetlen előélet;
  • Cselekvőképesség

Elvárt végzettség/képesítés:

Felsőfokú végzettség és közművelődési szakképzettség vagy nem szakirányú felsőfokú végzettség és felsőfokú szakirányú szakképesítés.

Elvárt szakmai tapasztalat: Végzettségének, szakképzettségének vagy szakvizsgájának és egyben az intézmény alaptevékenységének megfelelő feladatkörben legalább ötéves szakmai gyakorlatot szerzett.

Egyéb pályázati feltétel meghatározása:

  • Kiemelkedő szakmai vagy szakirányú tudományos tevékenységet végez.
  • A munkakör betöltésének feltétele, államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó, legalább 120 órás képzés igazolt elvégzése. Ennek hiányában, a vezető állású munkavállalói munkakör betöltését követő két éven belül köteles a képzést elvégezni, és az azt igazoló okiratot be kell mutatni a munkáltatói jogkör gyakorlójának. Aki a képzést határidőben nem végzi el, és a képzés elvégzését igazoló iratot nem mutatja be, a munkakörben nem foglalkoztatható tovább. (Mentesül a képzés elvégzésének kötelezettsége alól, aki jogász vagy közgazdász szakképzettséggel rendelkezik, vagy a képzést az intézményvezetői munkakör betöltését megelőzően elvégezte és azt okirattal igazolja.)
  • Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása a megbízás esetén.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

  • Helyismeret,
  • Vezetői tapasztalat

Elvárt vezetői kompetenciák:

  • Határozott, következetes, igényes, pontos, önálló munkavégzés,
  • Kiváló kommunikációs, kapcsolatteremtő, közösségépítő és konfliktuskezelő készség,
  • Jó terhelhetőség, aktív együttműködés, rugalmasság

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

  • Részletes szakmai önéletrajz,
  • Az intézmény vezetésére, irányítására vonatkozó szakmai program,
  • Iskolai végzettséget, szakképzettséget, gyakorlatot igazoló okiratok másolatai,
  • 90 napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány, amely igazolja a büntetlen előéletet, és hogy nem áll a foglalkozástól eltiltás hatálya alatt.
  • Az államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó tanfolyam elvégzését igazoló okirat másolata vagy nyilatkozat arról, hogy a tanfolyam elvégzését a megbízástól számított 2 éven belül vállalja.
  • Nyilatkozat arról, hogy a teljes pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul.
  • A pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati eljárásban résztvevők a pályázati anyagát megismerhetik.
  • A pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázat nyilvános vagy zárt bizottsági és képviselő-testületi ülésen történő tárgyalásához járul hozzá.
  • A pályázó nyilatkozata arról, hogy az Mt. 211. §-a szerinti összeférhetetlenség nem áll fenn.
  • Nyilatkozat arról, hogy a pályázat elnyerése esetén vállalja a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást.

A pályázatok benyújtásának módja:

– Postai úton, a pályázatnak a Vésztő Város Önkormányzat címére történő megküldésével (5530 Vésztő, Kossuth Lajos u. 62.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: I/778/2023, valamint a munkakör megnevezését: „MŰVELŐDÉSI KÖZPONT VEZETŐ”

– Személyesen: Vésztői Közös Önkormányzati Hivatal titkárságán Békés megye 5530 Vésztő, Kossuth Lajos u. 62.

A munkakör betölthetőségének időpontja:

  • A beosztás legkorábban 2023. szeptember 1. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. május 4.

A pályázat elbírálásának módja, rendje: A képviselő-testület a személyes meghallgatást bonyolító Oktatási és Kulturális Bizottság véleményezését követően dönt. A pályázat kiírója fenntartja magnak a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa.

A pályázat elbírálásának határideje: 2023. május 31.

A pályázati kiírás további közzétételének helye: www.veszto.hu

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:

A pályázat iránt érdeklődő a pályázat elkészítéséhez szükséges tájékoztatást megkapja, az intézményt megismerheti. A pályázati kiírással kapcsolatos további információt Karakas Anikó polgármester nyújt, a 06-66/477-011-es telefonszámon.

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.veszto.hu honlapon szerezhet.

Szólj hozzá!