Jegyző

Tisztelt látogatók, tisztelt érdeklődők!

Tisztelettel köszöntöm Önöket a Vésztői Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői és a magam nevében Vésztő város megújult honlapján!

Honlapunkat az Önök jobb tájékoztatása érdekében újítottuk meg, tettük átláthatóbbá és töltöttük fel mindazokkal az adatokkal és információkkal, amelyek elősegítik a pontos és gyors tájékoztatást – figyelemmel az elektronikus információszabadságról szóló törvény rendelkezéseire is – és szeretnénk közérthető információt nyújtani az önkormányzati, és a hivatali tevékenységről.

A Vésztői Közös Önkormányzati Hivatal kettős feladatot lát el, egyrészről előkészíti és végrehajtja a képviselő-testületek által hozott döntéseket, másrészről pedig ellátja az államigazgatási feladatokat Vésztő város és Körösújfalu község vonatkozásában.

Meglátásom szerint a köztisztviselői, így a jegyzői hivatás lényegi eleme a település szolgálata. A köztisztviselői pálya olyan hivatás, melyet azok választanak, akik a jogszabályok betartására és betartatására, a közösség szolgálatára tették le esküjüket. Akik ezt a foglalkozást űzik – ahogy én is – azok többségében hivatásszeretetből végzik munkájukat. 

Bízom benne, hogy a honlapon közzétett információkkal, nyomtatványokkal segíthetjük ügyfeleink jobb eligazodását, ügyeik kényelmesebb és gyorsabb elintézését.

Tisztelettel:

Dr. Petri Béla
jegyző