Városunk hírei

5 – 11 éves gyermekek oltása

Elindult az 5-11 évesek regisztrációja

Tájékoztatom, hogy a mai nappal megnyílt az online regisztráció lehetősége az 5-11 éves korosztály oltására a vakcinainfo.gov.hu weboldalon. Bővebben https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megnyilt-regisztracios-honlap-az-5-11-eves-gyermekek-oltasahoz

Emellett a gyermek háziorvos/vegyes praxisok papír alapon is regisztrálhatják a gyermekeket, a regisztrációs adatlapok a Fővárosi/Megyei Oltási Munkacsoportok útján kerülnek eljuttatásra Önöknek.

Gyermekek oltása – kórházi pontokon és a házi gyermekorvosoknál

A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től. Tájékoztatom Önt, hogy az Operatív Törzs döntése alapján az 5- 11 évesek oltása erre kijelölt kórházi oltópontokon időpontfoglalással, illetve a gyermek és vegyes háziorvosi praxisokban kerül sor, ez utóbbiak esetén előzetes vakcina igény jelzése alapján. Az internetes időpontfoglalás néhány napon belül nyílik meg, ott csak az érvényesen a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon regisztrált szülők fognak tudni időpontot foglalni. Emellett a szülőket arra kértük, hogy forduljanak bizalommal a házi gyermekorvosokhoz is, és jelezzék nekik, ha ott szeretnék oltatni a gyermeket.

Szólj hozzá!