2019. január 17.    Csütörtök    , Antal és Antónia névnapja Vésztő


VésztőNézettség: 4670391
2018. február 08.      MUNKAADÓK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK!

Nem tudja az üres álláshelyeket betölteni megfelelően képzett munkaerővel?
Fejlesztéseket, beruházásokat tervez, melyhez szakemberigénye van?
Segítséget szeretne a leendő munkatársai megtalálásában?
Nem látja biztosítottnak jövőbeni képzési szükségletei kielégítését?
 
Kérjük ossza meg velünk a munkaerőhiánnyal, a szakképzéssel kapcsolatos problémáit és segítse munkánkat a gazdaság igényeit jobban kiszolgálni képes szakképzési rendszer megszilárdításában!

Közös érdekünk, hogy a gazdaság bővülésének ne legyen akadálya a szakképzett munkaerő hiánya és a megye fiataljai helyben találják meg az oktatás, a szakképzés és a munkavállalás lehetőségét.
 
A munkaerőhiány sikeresebb kezelése céljából a Békés Megyei Kormányhivatal a vele együttműködési megállapodást megkötő szakmai kamarákkal és felsőfokú oktatási intézményekkel, továbbá a megyei szakképzési centrumokkal, a megyei tankerületekkel, továbbá a Békés Megyei Önkormányzat és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának bevonásával szakképzési munkacsoportot alakított.
Valós helyzetelemzésre épülő rövid-, közép- és hosszútávon megtenni szükséges intézkedésre kívánunk javaslatot adni 2018. május hónapjáig. A jelenlegi jogszabályi keretek között is megtehető intézkedéseket keressük, de ha szükséges, jogszabály módosítási javaslatokat is megfogalmazunk a szakterület döntéshozói felé.

Az intézkedési tervek alapját képező helyzetelemzés elkészítésében kérjük és várjuk együttműködését!

Kérjük, hogy a 2018. február 23-ig nyitva álló, http://wbl.hu/kerdoiv/index.php/916424?lang=hu  link alatt elérhető kérdőív kitöltésével segítse a minél szélesebb körű munkaerő-piaci információk összegyűjtését.
Nekünk minden munkaadó véleménye fontos. Az Ön igényeit is figyelembe kívánjuk venni a jövő szakképzési rendszerének kialakítása folyamán.

 
Dr. Rákóczi Attila sk.
főigazgató
Békés Megyei Kormányhivatal

Dokumentum letöltése

 
Vésztő

[Vésztő bemutatása] [Önkormányzat] [Képviselő-testület] [Helyi rendeletek] [Testületi ülések jegyzőkönyvei] [Intézmények]
[Hírek] [Programok, rendezvények] [Gazdaság] [Turizmus] [Sport] [Térkép] [Vendéglátás, Szálláshelyek]