2019. február 22.    Péntek    , Gerzson névnapja Vésztő


VésztőNézettség: 4689241
2017. november 17.      LÁTNI ÉS LÁTSZANI BÉKÉS MEGYÉBEN IS!

Közlekedésbiztonsági kampányt indított az Országos Baleset- megelőzési Bizottság és az X- MEDITOR Kft. A 2012 óta minden októberben és novemberben „Látni és látszani” címmel megrendezett akciót változatlan célokkal hirdették meg. A látás és a láthatóság fontosságára igyekeznek ráirányítani a figyelmet, hiszen a balesetek megelőzése szempontjából mindkettő rendkívül fontos. Az Európai Unió tagállamainak közös célja, hogy csökkenjen a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma. Ezért a közlekedők tudnak tenni a legtöbbet azzal, hogy felmérik, milyen kockázatokkal és mekkora felelősséggel jár a közúti forgalomban való részvétel. Ha nem tartják be a szabályokat, magukat, utasaikat és közlekedő partnereiket is veszélyeztetik.

A „Látni és látszani” kampány   szervezői az akcióban résztvevő vállalkozások és cégek közreműködésével segítik a járművezetőket abban, hogy felkészüljenek az őszi, téli közlekedésre. Ebben az időszakban többet kell éjszaka, illetve korlátozott látási viszonyok között, tehát szürkületben, ködben vezetni. Emellett eső, havazás miatt is gyakran jelentősen lecsökken a látótávolság. Rendkívül fontos, hogy a járműveken jól működjenek a világítások és a jármű vezetője jól lásson. Békés megyében a 2017. október 16-a és december 8-a közötti időszakban hét helyen várják díjmentes vizsgálatokkal a közlekedőket. Békéscsabán két optikában lehet díjmentesen látásvizsgálatra jelentkezni, Békéscsabán, Gyulán és Mezőberényben pedig összesen hat szervizben vizsgálják meg ingyenesen a járművek fényszóróit, irányjelzőit, szélvédőjét. A cégek vállalkozások száma bővülhet, az elérhetőségek megtalálhatóak a kampány weboldalán.

A közlekedésbiztonság javítása, a balesetek megelőzése közös ügy, minden közlekedőt érintő fontos cél. A Szeghalmi Rendőrkapitányság ezért azt kéri, hogy aki teheti, vegyen részt az akcióban, használja ki a biztonságát szolgáló díjmentes lehetőségeket. Vizsgáltassa át járművét, ellenőriztesse látását és fogadja meg a szakemberek tanácsát.


 
Vésztő

[Vésztő bemutatása] [Önkormányzat] [Képviselő-testület] [Helyi rendeletek] [Testületi ülések jegyzőkönyvei] [Intézmények]
[Hírek] [Programok, rendezvények] [Gazdaság] [Turizmus] [Sport] [Térkép] [Vendéglátás, Szálláshelyek]