2018. november 13.    Kedd    , Szilvia névnapja Vésztő


VésztőNézettség: 4639330
2017. szeptember 18.      Segítségkérés Igazfalva templom tornyának helyreállításához

A Temes megyei Igazfalva református templomának tornyát ledöntötte a vasárnapi vihar. Láttam a híradásokban a viharról szóló jelentéseket, amit magam is átéltem a helyszínen.
Vésztő testvértelepülése Igazfalvának, hiszen Vésztőről 1893-ban 69 család indult útnak, hogy a szegénység elől az új élet reményében új hazát teremtsen a semmiből az erdő közepén az akkori Magyarország területén.A rokoni szálak még ma is élnek, így különösen megrázó élmény volt, hogy a felújítás előtt álló igazfalvi református templom tornya a szemünk láttára dőlt le a viharban.
 
Ezen a napon avattunk délben egy faragott emlékkaput a reformáció 500. évfordulója alkalmából. Délben még sütött a nap, a településen falunapot és testvértelepülési találkozót tartottunk a templom tövében. 16 órakor jött a telefon, hogy azonnal küldjenek haza mindenkit, mert szörnyű vihar közeledik. 10 perc múlva ott is volt és 16:16 perckor a templom tornya nem bírta tovább a 120 év alatt sem látott vihart.

Fényképeket csatoltam és a ledőlés pillanatairól a helyi TV által készített amatőr felvétel megtekinthető a 
IDE KATTINTVA.
Hazaérve az első dolgom volt a testületet összehívni és 3 mFt értékű rendkívüli segély kiutalásáról döntöttünk, valamint egy gyűjtési akcióba kezdtünk a felújításra. Az adakozók az önkormányzat OTP-nél vezetett 11733209-15344818-06530000 számú letéti számlájára utalhatják adományaikat, amit továbbítunk a településre.
 
Kérem, amennyiben lehetőségük van rá, adományaikkal segítsék a templom tornyának helyreállítását.
 
Segítségüket előre is megköszönve, tisztelettel:
 
Molnár Sándor
polgármester
Vésztő Város Önkormányzata 
Vésztő

[Vésztő bemutatása] [Önkormányzat] [Képviselő-testület] [Helyi rendeletek] [Testületi ülések jegyzőkönyvei] [Intézmények]
[Hírek] [Programok, rendezvények] [Gazdaság] [Turizmus] [Sport] [Térkép] [Vendéglátás, Szálláshelyek]